2024. január 7., vasárnap

White Lotus

 Ledaráltuk a White Lotus sorozatot, amit tudom, rajtunk kívül már mindenki látott, na de tényleg rohadt jó, különösen a első évad. Nagyon bejön a hangulata, a zenéje, minden. Várom, mi lesz a következő, amire így rá lehet majd kattanni. Ráadásul viszonylag kevés dolog van, amit ketten együtt, egyforma lelkesedéssel tudunk nézni, mert a kedvesem szerint sok minden para, és ő nem néz para dolgokat. Na de ez pont jó volt.

Ami érdekes volt, és most spoiler következik (!), hogy a 2. évadban van egy csomó meleg csávó, akik nyíltan, mondhatni gátlástalanul élik az életüket, orgiák, kokain, satöbbi, teljes felszabadultság, és akkor ott van a leszbikus nő, aki kb. 50 éves, besavanyodott, szigorú, magányos, szarfej, és egy ponton kiderül, hogy még sosem volt nővel, csak szeretne, és infantilisan béna próbálkozásai vannak a nyilvánvalóan hetero és teljesen közönyös beosztottja irányába. (Brosst vesz neki!) Érdekes a kontraszt a meleg férfiak ábrázolásához képest. A spoilerek netovábbja, hogy a meleg csávók mind meghalnak a végére, a leszbikus nő pedig eljut az ágyig egy kedves-csinos-fiatal nővel, szóval ez így most hangosan végiggondolva, az nevet, aki utoljára nevet, persze nem mintha létezne ilyen verseny a meleg férfiak és nők között.

3 megjegyzés:

  1. Ezt pont most tanulom evolúciós pszichológiából, ezt írja a könyv: A nők és férfiak eltérő szexuális természetét alátámasztó bizonyítékok egyik forrását a homoszexuális kapcsolatokban preferált szexuális stratégiák nyújtják. Symons ( 1 979) gondolatmenete szerint ez megmutatja, hogy az egyes nemek miként viselkednek, amikor nem hat rájuk, hogy a másik nem milyen magatartást vár el tőlük. Az Egyesült Államok HIV/AIDS korszak előtti homoszexuális közösségeiben a férfiaknak óriási számú
    szexuális partnerük volt, míg a leszbikusok a heteroszexuális párokhoz hasonló viszonyokat alakítottak ki, ha nem még annál is stabilabbakat. Symons az alábbi végkövetkeztetésre jut: "A heteroszexuális férfiak a homoszexuális férfiakkal azonos hajlandósággal létesítenének szexuális viszonyt többnyire idegenekkel, vennének részt névtelen orgiákban nyilvános fürdőkben, és állnak meg munkából hazafelé nyilvános mosdókban ötperces fellációra, ha a nőket érdekelnék az efféle tevékenységek. De a nőket ez nem érdekli" (1 979, 300.) (Hewstone-Stroebe: Szociálpszichológia).
    Persze '79 óta sok víz lefolyt a Dunán, mindenesetre érdekes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tény, hogy ebben ma is lehet valami, vannak is ilyen viccek nem véletlenül, hogy mit visznek a leszbikusok a 2. randira? bőröndöt (haha). De azért az extrém szomorú, hogy szegény nőnek ennyi idősen még nem volt senkije, annyira sajnáltam. Aztán boldogan belement a szex kapcsolatba a filmben, igaz, másnap is megkérdezte ugyanazt a csajt, ráér-e :)

      Törlés
    2. Igen, én is tökre sajnáltam őt, valóban óriási volt a kontraszt a meleg pasasok életviteléhez képest, és amúgy ebben szerintem nem csak az volt benne, h férfiak vs nők, hanem a kulturális elvárások /tabuk/félelmek, stb is.

      Törlés

Máma

 Most egy kicsit talán lassult a tempó, végre visszaállt a home office rend, utazni sem kell most egy ideig sehová, a feladatokkal is halado...