2024. január 6., szombat

Státuszok

Szilveszterkor átmentünk a barátainkhoz, vagyis inkább "szilveszterkor", mert este 6-ra már itthon voltunk, és a pezsgőt is délben ittuk, mivel ott is kisgyerekek vannak. 

Na és vittük magunkkal a kutyát is, mert nem akartuk itthon hagyni az esetleges durrogtatásban. A házigazdáknál 2 kutya és 3 cica lakik, és mi jeleztük, hogy a mi kutyánk bizony megkergeti a cicákat (igaz, ha véletlenül utoléri őket, akkor zavartan álldogál, hogy hogyan tovább). Na és mondták erre a házigazdák, hogy nem lesz gond, a macskák hozzá vannak szokva a kutyákhoz, higgyük el, oké lesz.

A következő történt: megérkeztünk, bementünk a házba kutyástul. Ekkor nagy kecsesen lesétált a ház úrnője cica, flegmán ránézve az idegen kutyára. A kutya tett egy fél, talán harciasnak szánt lépést a cica felé. A cica erre lassú, de határozott mozdulattal kihúzta magát, továbbra is inkább közönyösen. A kutya erre megállt, majd szép lassan hátrált pár lépést. Az arcára ez volt írva: "Ja semmi, nem érdekes!" és innen szó szerint nagy ívben kerülte a macskát, pedig jött-ment a házban, barátkozott a helyi kutyákkal. 

Szóval egy gyönyörűen lejátszott státuszjáték volt, én ezt elképzelni sem tudtam volna. És milyen tanulságos, ki kéne próbálni a harciasabb kollégákon. Vagy egy imprójelenetben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Máma

 Most egy kicsit talán lassult a tempó, végre visszaállt a home office rend, utazni sem kell most egy ideig sehová, a feladatokkal is halado...