2022. augusztus 25., csütörtök

F.O.G.

 Voltunk ma fül-orr-gégésznél, mert a gyerek január óta egyfolytában taknyos. Ezt úgy kell elképzelni, hogy tényleg sosem múlik el. Nem beteg, semmi baja, csak ömlik a takony, és ez megnehezít sokmindent, úgy mint bölcsibe járás, alvás, bölcsiben alvás stb.

Ez a mai a 3. fül-orr-gégész volt, akinél voltunk ezzel a problémával. Az első egymás után antibiotikumokat írt fel, a második mindössze 2 percet töltött a vizsgálattal (ebből 1 perc az ajándék lufi keresése volt), és azt mondta, szerinte allergia, és adott egy spray-t, ami mintha valamit érne, de inkább nem, na és akkor ma elmentünk a Drága doktornőhöz. Ez szó szerint értendő, 43 ezer a vizsgálat. Nem vicc, tényleg ennyi. Én még sosem hallottam ilyen drága első körös vizsgálatról, semmilyen szakorvos esetében.

Na de ennyiért egyből kapsz névre szóló plasztik kártyát, amire az is rá van írva, hogy EGÉSZSÉGCARD, nem viccelek, ez így. 

Ami viszont lényeges, hogy egyből vettek is vért allergia teszthez, és vérvétel közben nem hangzott el semmi olyan, mint az állami intézményekben, pl. hogy ha nem maradsz nyugton, még egyszer megszúrlak (true story, marhára működik egy kisgyereknél...), hanem tök megértőek voltak az ellenállás miatt, és hívtak erősítést, ami velünk kb. minden orvosi vizsgálatnál megtörténik, és mindig mondják, hogy úristen, mennyi erő van ebben a gyerekben, nem gondoltuk volna, és én miközben 2 kézzel fogom le, és a könnyeimet a pólójába törlöm titokban, azt is gondolom, hogy ez az kisfiam, ne hagyd magad, és büszke vagyok rá, hogy még a kisasztalt is lerúgta. 

Eredmény és annak kiértékelése másfél hét múlva, további 22 ezerért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Máma

 Most egy kicsit talán lassult a tempó, végre visszaállt a home office rend, utazni sem kell most egy ideig sehová, a feladatokkal is halado...